Lexguard img
LEXGUARD voorkomt ongelukken en schade

LEXGUARD, het eerste actieve waarschuwingssysteem voor de dode- en blinde hoek, bewijst al jaren een effectieve bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid. 

 

Nog steeds vallen er jaarlijks wereldwijd vele doden en gewonden in het stadsverkeer door de dode- en blinde hoek van rechts afslaande trucks, trailers, bussen en bestelwagens. Het waarschuwingssysteem LEXGUARD voorkomt deze ongelukken. Niet alleen personen worden gedetecteerd, maar ook objecten. Hierdoor worden schadegevallen voorkomen.

 

Indien een persoon of object te dicht bij het voertuig komt, wordt de chauffeur gewaarschuwd door licht- en geluidsignalen in de cabine. Als een persoon of object dichterbij het voertuig komt, dan intensiveren de licht- en geluidsignalen. De chauffeur weet hierdoor dat hij direct moet reageren. Het systeem is zo ontworpen dat de signalering bij snelheden hoger dan 30 kilometer per uur wordt uitgeschakeld, dit om meldingen tijdens bijvoorbeeld het passeren van geparkeerde auto's te voorkomen.

 

Door de samenwerking en de ervaring die is opgedaan met verschillende ondernemingen binnen diverse branches, is er voor iedere toepassing een LEXGUARD-set verkrijgbaar.

 

 Algemene eigenschappen

Snelle en eenvoudige montage;
Duo voltage 12/24 volt;
Modulair, dus uit te breiden naar een groter detectiegebied;
Het systeem is relatief eenvoudig over te bouwen.
Hierdoor wordt de levensduur van uw LEXGUARD systeem
    niet beperkt tot de levensduur van uw voertuig.

 

 

> LEXGUARD SYSTEEM