header 

Ik heb een foutcode zonder oplossing. Wat moet ik doen?

Zodra de diagnose is gedaan en u de foutcodes kunt lezen, dan kunt u middels de Jaltest Feedback een suggestie naar Jaltest sturen: Hoofdmenu – Jaltest Feedback – gewenste velden in het Engels vullen – Zend. Jaltest zal spoedig met een antwoord komen (oplossing of ze zoeken voor een oplossing die in de volgende update komt). Te allen tijde kunt u de Helpdesk benaderen om dit verder op te pakken indien nodig.

Hoe wordt de expert modus geactiveerd in Jaltest?

Om de expert modus te activeren: klik op de button met de 3 lijnen (Hoofdmenu) – Configuratie – Activeer Expert mode – Aanvaarden – “SCO” invoeren – Demo code invoeren. Onder het scherm komt Demo te verschijnen.

Is het met Jaltest mogelijk elektronische modules te controleren?

Het is mogelijk om elektronische modules te controleren. Jaltest heeft hiervoor de ETM (Elektronische Test Module) ontwikkeld. Hiermee kunnen bijvoorbeeld EBS modulatoren gecontroleerd worden. Via ETM kan je componenten makkelijk controleren en bekijken of deze defect zijn.

Wat is Jaltest expert mode?

De Jaltest expert mode is een mogelijkheid om bepaalde wijzigingen door te voeren in het systeem waar men op dat moment in bezig is. Middels een speciale expert mode code moet de gebruiker akkoord geven dat hij of zij bekwaam is om deze verandering(en) toe te passen. Per systeem kan er één expert mode code worden afgegeven.

Hoe kan het voertuig worden aangesloten op de Jaltest link diagnosetester?

Via de Jaltest software wordt alle informatie gegeven die je nodig hebt om de truck en of trailer aan te sluiten. Van elk model is een foto en locatie van de OBD-stekker beschikbaar. Er is een kit beschikbaar met bijna alle voorkomende stekkeraansluitingen. Indien de stekker anders is kan er met de speciale JTP-pinnen en het bijbehorende schema alsnog verder worden gegaan met het uitlezen van de truck en of trailer.

FAQ telematica

Bij HD Fleet Solutions kunt u binnenkort ook terecht voor oplossingen door de inzet van telematica. Wij werken hard aan het uitwerken van de laatste details hiervoor. Bezoek regelmatig onze website om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

  • 1
  • 2